19 Ocak 2010 Salı

TEHLİKELİ SEKRETER


Hacettepe Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Bölümü'ne ola ki sizin yada yakınlarınızdan birinin yolu düşerse (ki umarım düşmez,sağlıklar dilerim herkese) dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Her an kafanıza mouse atılmakla tehdit edilebilirsiniz.

Benden küçük tüyolar:)
-Sekreter hanımlar,onlara açıklama yapmak zorunda olmadığınız sorular soruyorsa(bir karış suratla)
Duymamazlıktan gelin,sakınnnn cevap vermeyin.
- Tam da sigara içmeye gidecek siz yoluna taş koydunuz ,ilk önce sorun sigara içmeye gidecek mi, telofonla lak lak edecek mi?
Nasıl olsa sizin işiniz gücünüz yok beklersiniz.
-Sonra sizi tahrik edici laflar hakarete varan sözler mi söyledi.
Amannnn boşverin ne önemi var canım  söylesin.
-Yanında ki arkadaşına sizi göstererek "şeytan diyor ki kafasına mouse fırlat mı" dedi.
Olsun canım eğersiniz kafanızı isabet etmez:)

Şayet dediklerimi yapmaz ve tersine davranırsanız, bütün moraliniz sıfırlanır,o sekreter bütün gününüzü mahfeder,eliniz ayağınız tirer,saçma sapan bir tartışmanın ortasında buluverirsiniz kendinizi.

Ben dün kan vermek ve doktorumu görmek için gittiğim bu bölümde yazdıklarımın hepsini yaşadım.
Ve yaşananlar karşısında hiççççte soğukkanlı davranamadım. 
Gerekli mercilere dilekçemle birlikte başvurdum. Ayrıca en kısa zamanda Doktorumun da personelinin içindeki şeytandan haberdar olmasını sağlayacağım.
Sanırım Ortaokuldan beri kimseyi şikayet etmemiştim:)Her normal insan gibi bende karşılıklı çözmeye çalışırım sıkıntılarımı. Ama bu sefer başaramadım:(


Ben oraya keyif olsun diye gitmiyorum,hatta haftanın 2 günü orada olmaktan inanılmaz bunalıyorum.Ve bide üstüne orada ki suratsız,memnuniyetsiz sekreterleri görmekten çokkkkk sıkıldım.
Sevmiyorsanız işinizi,burnundan getirecekseniz insanların  gidin yahu evinizde örgü örün,yemek yapın,günlere gidin ama bizim sinirlerimizi bozmayın...
Orada ki herkes canı ile uğraşıyor,sizin derdiniz nedir?

 

6 yorum:

Nazpek dedi ki...

Merhaba
Aynen katılıyorum size işini sevmeyen yapmasın

Leylak Dalı dedi ki...

Şikayet ettiğiniz için can-ı gönülden kutlarım. Kendilerini dokunulmaz hisseden bu insanlara bir ders vermek gerekiyor. Aslında sağlık personeline önce hasta psikolojisi ve hasta ile ilişkiler konusunda ders aldırıp sıkı bir sınavdan sonra geçer not alırsa istihdam etmek gerekiyor.
Umarım şikayetiniz havada kalmaz, gereken yapılır da belki biraz çekidüzen verirler kendilerine.
Geçmiş olsun, sevgiler...

ŞuŞu dedi ki...

Nazpek,
İşini severek yapan azınlıkta aslına bakarsan ama en azından insan sevgisi olsun azıcık yüreklerinde.
Çok zor değil yahu.

ŞuŞu dedi ki...

Leylak Dalı,
İşin bu kadar büyümesinden yana olan üzüntümü anlatamam.
Hasta psikolojisi falanda neymiş onlar için,ki o bölümün hastaları genelde orta yaş ve üzeri.Birde çoğu taşradan geliyor. Sekreterler azarlıyor bağırıyor bunlar seslerini çıkarmıyor.Bu ilk değil yani aynı hanım tarafından bu tür davranışlara bir kaç kez daha şahit oldum.
Şikayetimin havada kalmayacağından eminim çünkü babam Hacettepe de hatrı sayılan sevilen insanlardandır.Yani sert kayaya çarptı malesef. Bizzat Genel Direktörle konuştum ve onun sekreterine verdim dilekçemi.Kimseyi tanımasamda yine aynı şeyi yapar şikayet ederdim, sadece süreci hızlandırdım sanırım:)

Teşekkürler:)

Sibelbek dedi ki...

En iyisini yapmışsın Şulecim... maalesef, bunlarla bir mi tutayım kendimi deyip, haddini bildirmiyoruz terbiyesizlerin!!!

ŞuŞu dedi ki...

Sibelll,şiddet duygularım kabardı o an aslında,hatta vayy be bende de ne sinir varmış dedim ama hemen ani bir frenle durdurdum kendimi:)
eee insanın kendini kontrol etmiş hali ben,edememiş hali o olarak başına geleceklere katlanmalı artık.