20 Ekim 2010 Çarşamba

Aslında şimdi yaşananların geçmişi var...

Nedense hiç yazmamışım,geçen sene beni allak bullak eden anları buraya. Gerçi çokta fırsatım olmamıştı.Sonrasında herşey normale dönmeye başladığında da ben yazmak istememiştim.

Peki şimdi neden?
Çünkü çok dişim ağrıyor:)

2009 haziran ve temmuz ayları sağlık problemleri açısından sıkıntılı bir dönemdi benim için. Yaz tatili için gün sayarken birden bire nefes alamamaya başladım. Apar topar gidilen gögüs hastalıkları bölümünden Kardiyoloji bölümüne yönlendirildim.Babacığımla birlikte gittiğimiz kardiyoloji bölümünde çekilen eko ve yapılan tahlil tetkikler sonucunda (ki bunların toplamı yarım saat) çok acil kalp ameliyatı olmam gerektiğini duydum.O an ki hisler anlatılamayacak kadar garipti:)Babamla öylece baka kaldık birbirimize,uzunca bir süre konuşmadık. Hastane çıkışında ben eve o işyerine dönmek için ayrıldık. Arkamı dönüp baktığımda elinde telefon birileriyle konuşuyordu(sanırım annemle),bende aynen onun yaptığı gibi yapıp çocukluk arkadaşımı aradım,iki gözüm iki çeşme dilim döndüğünce olanları anlattım.Evdekiler nasıl olsa en geç yarım saat sonra haberder olacaklardı. En iyisi Rabia'yı aramaktı,bana iyi gelecekti,öyle düşündüm ama o benden daha çok tepki verdi:)

Çok acil ameliyat olmam gerekiyordu çünkü mitral kapağım değişmeliydi. Kalbim büyümüştü ciğerlerime baskı yapıyordu ve ben nefes almakta zorlanıyordum. Göğüs hastalıkları doktorum olayın ciddiyetini acayip bir dille anlattığında nutkum tutulmuştu.

Eve dönerken yol boyunca düşündüm,sanırım en çokta Öykü kurcalıyordu kafamı ve en çokta Öykü acıtıyordu canımı:) Hastalığımdan haberdardı zaten,bir problem olduğunu o güzel kafası gayet iyi algılayabiliyordu. Uygun dille anlatılırsa bir sıkıntı çıkarmayacağından emindim,e üzülecekti tabi ama nasıl anlattığıma bağlıydı üzüntüsünün büyüklüğü. Çok zor olmadı Öykü ile anlaşmak,biraz dudak büzdü biraz ağladı ama kabullendi. Ne hastalığımaydı ağlamaları ne ameliyatıma sadece ayrı kalacağız diye üzülüyordu. Ama ben onun içinde birşeyler düşünmüştüm.Hastaneye yatışım yapılmadan önce, çocuk olmasından faydalanarak evin bazı yerlerine oyuncaklar,kitaplar alıp sakladım. Ve ben hastanede iken her gün telefonda mızmızlanıp ağlamaya başladığında o gün ki süprizin yerini söyledim(sanırım odanda ki dolapta birşeyler var hadi git bir bak bakalım,çekmecene baktın mı bugün hiç? )

Öykü için böyle geçerken zaman benim için hiç süpriz yoktu:)Herşey olabildiğinden daha gerçekti. Şimdi buradan itiraf ediyorum acayip korkuyordum:) Bu arada yanlızlık iğrenç birşeymiş,hastane odasında daha da çekilmez oluyormuş çok iyi anladım. Bol bol kitap okudum,iç karartıcı resimler çizdim ameliyat tarihime kadar.
Hafta sonu izinli çıkmıştım eve ameliyat tarihim henüz belli değildi,süre uzadıkça sinirim daha çok bozuluyordu. Nasıl olsa kaçış yoktu bir an önce olup bitseydi dedim durdum. Pazar günü akşam hastaneye döndüğümde büyük haberi duydum. Pazartesi sabahı  ilk ameliyat benimdi.Evden çıkalı  yarım saat olmuştu yani Öyküye yarım saat önce sıkı sıkı sarılıp koklamıştım. Ufuk'a döndüm hadi Öyküyü getir bana izin alıp bahçeye inerim ben dedim,saçmalama demesini bekledim demedi tamam getiririm dedi. İzin aldım hastane bahçesine indim Öykü geldi elinde kitaplarıyla,ona kitap okudum,iyi geceler diledim sarıldım öptüm. Odaya çıktığımda Anestezi uzmanı beni bekliyordu. Kontrollerim yapıldı yatağımın başucunu aç kalacak yazısı takıldı. Avucumun içine  diazemi bırakıp bunu iç ve hemen yatağına yat sakın kalkma dedi. Ayık kafa ile herşey yoluna girecek dedim sonrası muhteşem bir uyku:)

Devamını sonra yazmak istiyorum,çünkü dişim ağrıyor.ağrı kesicinin etkisi azalınca çıldırtıyor beni.
ps: Bu yazılanların sonu dişime gelecek ama biraz uzun:)

29 yorum:

lolipu dedi ki...

çok geçmiş olsun, zor günler geçirmişsin. Şimdi iyisin di mi?

Bayram Kombesi dedi ki...

Ay eskiden radyolarda olan arkasi yarinlara dondu. Gerisi ne zaman cok merak ettim ve cooook gecmis olsun.

Leylak Dalı dedi ki...

Hastalıklar gençlere uğramasa ne olur sanki? Neyse ki herşey olumlu olmuş. Diş ağrısını iyi bilirim, dilerim o da çabucak geçer. Şu yağmur dinse de bir buluşsak:))

Nazpek dedi ki...

bu zor günleri sonradan anlatmak daha iyi geliyor banada
Geçmiş gitmiş ama yinede geçmiş olsun

Deniz dedi ki...

çok geçmiş olsun, diş dışında iyisin di mi şimdi????

sergun dedi ki...

büyük geçmiş olsun, iyisin umarım şimdi.

zühra dedi ki...

Umarım bu hikayenin sonu başarılı geçen bir ameliyat, herşeyin yolunda gittiği ameliyat sonrası iyileşme dönemi ve en sonda Öykü ye kavuşmak vardır.
Bu sona inanarak geçmiş olsun ve Allah tekrarını göstermesin diyorum,

Unknown dedi ki...

Şuşucuğum,neler atlatmışsun..
Çok şükür bitmiş..Kızınla,eşinle,sevdiklerinle çokkkk güzel,sağlıklı bir ömrüm olur inşallah.
Öpüyorum kocamannnn
Pınar

Miyozu dedi ki...

kıyamam canım ben sana bilmez miyim o zor günlerini ve bana da yaşattığın burkulmuşluğu... meraktan ölmüştüm nasıl olduğun diye. Ama artık iyisin kızınla uzunnn bir hayat bekliyor seni:) Kalbinde eskisinden sağlam tık tık tık atıyor öykü ve sevdiklerin için:) dişine gelince benimde 20lik yaş dişim içeriden çeneme baskı yapıyor bilirim diş ağrısını geçmiş olsun diyim napım:):D

özii dedi ki...

Şuşumm çok geçmiş olsunn seni çok çok iyi anlıyorum benimde mitral kapak prolapsusu var :( ve ileride aynı şey başıma gelebilir.
Sana başarılı bir ameliyat diliyorumm. moralini yüksek tut lütfennn...

zizim bizim dedi ki...

şuşum sen bu olayları sandığımdan yakın zamanda atlatmışsın, geçmiş olsun diyeceğim ama geçmiş oldu bile değil mi? :) olsun sen de dişin için say bu geçmiş olsunu...

özii dedi ki...

ay ayy ayy ben "ameliyat" sözünü görünce kopmuşumm bu pazartesi sandım bir an ... tekrar geçmiş olsunn

özii dedi ki...

ay ayy ayy ben "ameliyat" sözünü görünce kopmuşumm bu pazartesi sandım bir an ... tekrar geçmiş olsunn

ŞuŞu dedi ki...

Lolipu teşekkürler,evet sanırım biraz zordu:) Şimdi daha iyiyim bir ayağım doktorda sürekli ama insan nelere alışmıyor ki? alıştım.

Sevgilerle...

ŞuŞu dedi ki...

Bayram Kombesi evet sanki biraz öyle oldu ama yazılacak baya birşey var galiba,devamı bugün:)
Ayrıca çok teşekkürler...

ŞuŞu dedi ki...

Nurşen ablacığım aslında benim son dönemlerde öyle büyük sıkıntılarım vardı ki ben daha kötü şeylerden korkuyordum,ameliyatla çözülebilecek bir kalp rahatsızlığım olduğunu ilk duyduğumda sevindim bile diyebilirim:)
Sağlıksız bir hayat berbat kimselere uğramasın ama en çokta çocuklara!

ŞuŞu dedi ki...

nazpek evet geçti gitti:) Ve evet sonradan anlatmak daha iyi ve daha kolay:)
Öpüyrum çok...

ŞuŞu dedi ki...

Deniz çokk teşekkürler.
Evet evet kesinlikle daha iyiyim,ara sıra sıkıntılar olmasa birde sık sık doktor kontrolleri,o anları hiç yaşamamış gibiyim.

Sevgilerle...

ŞuŞu dedi ki...

Serguncuğum teşekkürler,herşey yolunda şimdilik:)

Öpüyorum seni.

ŞuŞu dedi ki...

Zühra aynen söylediklerin gibi:)

Güzel dileklerin çokk çokk teşekkürler.

ŞuŞu dedi ki...

Pınarcığım canım ya berbattı o zamanlar,yaşananlar.ama geçti gitti.Şimdi tebessümle anlatıyorum. Allah dermansız dert vermesin derler ya buna çok şükür diyorum hep.
Ne güzel şeyler dilemişsin canım benim,çokk öpüyorum seni. Duruyu unuturmuyum öp benim için sıkı sıkı sarıl:)

ŞuŞu dedi ki...

zuzumm canımmm ne günlerdi değil mi ?
Şimdi sen böyle yazınca aklıma geldi bloğunda yazdıkların birtanesin sen:)
Diş ağrısı berbat ama bak onunda çözümü var:) 26 ekim dişçi koltuğu:D

Öpüyorum seni.

ŞuŞu dedi ki...

öziim benim tatlı öziim,geçti canım benim herşey ama ben tabi damdan düşer gibi yazınca bu yazıyı kafan karışmıştır:)
Umarım ameliyata gerek kalmadan halledilebilir rahatsızlığın.

Öpüyorum seni:)

ŞuŞu dedi ki...

zizimim ama en çokta bizimim:)
Ya evet çokta geçmedi üzerinden yaşananların ama ben çok çabuk toparlandım,hayatı yakalayayım hemen dedim bıraktığım yerden:)
Şimdilik herşey yolunda.
Dişim berbat durumda ama:/

Bu arada bende seni öpüyorum en dev gibisinden:D

Burcu Çalışkan dedi ki...

şuşucuğum, üstü kapalı cümlelerinde bu denli bir şey olduğunu tahmin edememiştim. herşeyin yolunda olmasına sevindim arkadaşım. sağlıklı günler diliyorum hem sana hem hepimize

ŞuŞu dedi ki...

Burcucuğum ben bir süre çokta anlatmak istemedim aslında,biraz üstü kapalı geçip gitti ama neyse ki herşey yolunda artık:)
Ve evet herkese herkese sağlıklı günler:)

Splendor dedi ki...

çoook geçmiş olsun şuşucuğum hastalık heep çoook uzak olsun.
görkem

ŞuŞu dedi ki...

Görkem çokk teşekkür ederim:) Herkesten uzak olsun...

Nesobaby dedi ki...

Geçmiş olsun geçmiş bitmiş umarım bir daha da uğramaz
ameliyat odası gerçekten çok garip bir psikolojiye sokuyor insanı böyle kendinle başbaşa kalıyorsun etrafta doktor hemşireler ama sen tek başınasın ve biraz sonra ne olacağın belli değil çok çok garip bir psikoloji neyse atlatmış olmana sevindim umarım şimdi iyisindir :)