5 Kasım 2010 Cuma

Geleneksel temizlik öncesi,temizliğe hazırım:)


Evimizin temizliği için yardıma gelen bayandan önce yapılan temizlik için bütün ekipmanlarım ve ben hazır ve nazırız.
Bu bizim evde her temizlik öncesi yapılan bir temizliktir,ki eskiden bu konuda annemi çok kınamışlığım var.Aman kadıncağıza ayıp olmasın,dur şurayı da toplayayım,dur şurayı da sileyim derken derken ev ak pak olup çıkar neredeyse.Hatta yardıma gelen bayanı misafir edasıyla ağırlayıp sen otur bir çay iç orayı da ben sileyim diyebilmiş bir insanım. Ufuk bu konuda beni çok aklı selim bulmadığını her defasında söyleyerek gerekli uyarıları yapar fakat ben bildiğimi okumaya devam ederim:)
piştt hatunlar hadi söyleyin bakalım bir ben miyim bunu yapan?

17 yorum:

Ballı Cimcime dedi ki...

Pek de farklı değilmişiz ŞuŞucum üzülme, ben de yarın aynen senin yaptıklarını yapacağım:) Detay işler ben de, cam silme vs. gelen bayanda:) Şimdiden kolay gelsin,
Sevgiler..

Haydins dedi ki...

Valla bana gelen bir kadının parana yazık sen beni temiz eve çağırıyorsun dediği bile var :))
Kadını her hafta almak istememin tek sebebi ona özel yemekler hazırlamak zor geliyor:)

Aslısın dedi ki...

Benim tanıdıklarım: Benim annem, senin annen ve sen :)

Ben Mürvet Hanım'a misafir gibi davranıyormuşum, öyle diyor. Ama temizlik mevzusuna girmem, tembelim. Sadece ağırlama, hizmet etme açısından beni beğeniyormuş :))

fatoş dedi ki...

ben de
ben de
ben de
deli miyiz ayol???

ayci dedi ki...

bana kadin gelmiyor - sanirim gelse bile arkasindan ben tekrar temizlik yaparim - gönül el vermiyor...ben baskasinin evinde ne kadar iyi bir temizlik yaparim ki - onu düsünüyorum...yani bir yere kadar.
empati kurunca - aman aman ben kendim temizleyeyim daha iyi diyorum ;)

Adsız dedi ki...

vay canına bütün kadınlar deliymiş. amanınn nereye düştük böyle blog dünyası delilerden oluşuyor :)

Aslı dedi ki...

Ben de önce toplayıp silip süpürüyorum sonra da kadının aynı işleri bir daha yapmasını izliyorum =)) SOn zamanlarda kadın almıyorum zaten, kendi kendime debelenip duruyorum =))

Dışavurum dedi ki...

Ben pek yardımcı olamıyorum Naciye ablama, ama işine de hiiiççç karışmıyorum. Neyi, ne kadar yapabiliyorsa kabulumdur, benden iyi becerdiği bu işi kesin modundayım. Sanırım benim durum size göre daha rahat :)

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

kessinlikle yalniz degilsin. ayni annemi tarif ettin.
ama malesef ben size cekmemisim. temizlikten hazetmedigim gibi bu konudaki bercerilerim oldukca kisitli.
temizlige gelen 3 ablamizi da begenmedigimden, esim; temizlikten anlamiyorsun güya ama sana da temizlikçi dayandiramiyoruz, diyor. bayram oncesi ablasiz kalmanin cezasini ben cekecegim gibi gorunuyor. cumartesi günü favori şarkımız; balerina ciftir benim adııııııım, her yeri siler süpürürüüüüm :)))

ŞuŞu dedi ki...

Ah bu temzilik işi ömür yer ömür. Birde ütü tarafı var ki akıllara zarar. Neyse bakalım,benim temizlik bitti şükür.Hatta kirlenmeye yüz tuttu bile:/

Bu arada tek tek yorum yazamadım üzgünüm,azıcık uykusuzumda:(

Dilhan dedi ki...

Tam da onun için kalktım sabahın köründe. İşe gitmediğim tek sabahımı da temizlik öncesi temizlik için feda etmiş bulunuyorum! Hiç sağlıklı bi durum değil bu yaptığımız, toplu terapiye mi gitsek napsak?! =)

ŞuŞu dedi ki...

morelma umarım kolay gelmiştir:)

Terapi çözüm değil insanın içinde olmalı:D Evet benim içim hiç sağlıklı değil ama tedaviyi sonuçsuz bırakacak kadar da inatçı.
Şimdi temizlik bitti ya söylenmelerde bir daha ki temizliğe kadar unutuldu. Ohhh mis gibi oldu evlerimiz mis.

Allah bize akıl fikir versin:)

pofiş♥ dedi ki...

evet evet annemi okudum bu yazıda korkarım ben sonumda bu:)

çiziminde çok güzel olmuş ama*_*

Adsız dedi ki...

Annem de burada :D

ŞuŞu dedi ki...

Pofiş son hep aynı son,temizlik uğruna feda edilen saatler,ah bu anneler:))

ŞuŞu dedi ki...

Ashley anneye selamlar:D

Nesobaby dedi ki...

:)) Ben de 2 haftada bir perşembe akşamı ya da cuma sabahı böyle eve misafir gelecekmiş gibi toparlıyorum heryeri sanki ayıplayacak beni halbuki kadının işi o temizlesin, o koltuğun altını silmediği için ben onu ayıplayabiliyor muyum? hayır :) hatta ben o günler evde olmam gerekirse mümkünse evden kaçıyorum çünkü yanımda kadın temizlik yaparken ben nasıl oturayım? ama oturmayacaksam da ne diye ona dünyanın parasını veriyoruz? :))