2 Şubat 2011 Çarşamba

Bugün....

Bugün durakta otobüs beklerken önümde duran adamcağızın montunun üzerine yapışmış pamukumsu şeyleri toparlayıp temizlememek için kendimi zor tuttum.Otobüste ön koltuğumda oturan kız ile arkadaşının konuşmaları Heyyy Allahım dedirten cinstendi. Hastane yine tıklım tıklımdı,sekreterlerin geneli yine cins,doktor asabi,hastalar gergin,hemşire şeker gibiydi.Kan verdim,yine vereceğim.İlaç yazdırmam gerektiği için uzunca bir süre bekledikten sonra doktorun diğer hastaya attığı fırçadan tırsıp kaçtım oradan. (hastalar da bazen çok cins olabiliyor ama)
Acil'in önünde ambulanslar,kapının önünde ağlayanlar içimi acıttı.
Yürüdümm yürüdümmm,çok değil ama biraz yürüdüm. Hava soğuk,ellerim buzdu. Eve dönmek için durağa geldim. Tek tük insan vardı. Kalabalık olmayacağı için sevindim. Otobüse bindim ısındım,sonra daraldım. İnsanların birbirine karışmış kokularından rahatsız oldum,camı açtım.  Karmakarışık şeyler dinledim.Şöförü dinledim,arkamda ki yaşlı amca ile oğlunu dinledim,telefonla konuşan cırtlak sesli kızı dinledim,yanımda oturan çocuğun müzik çalarından duyulan müziği dinledim,biraz da kendimi dinledim.
Durakta indim,derin bir nefes alıp oh dedim.Sonra bakkal desem değil,çakkal desem hiç değil,marketcik desem yeridir gibi olan yerden ıvır zıvır birşeyler alıp eve geldim. Çay içtim ısındım,Ajanda Şubat sayısını tekrar okudum keyiflendim,maillerime baktım ama cevap yazmadım,sonra yazarım dedim. Kek yapmak istedim vazgeçtim. Müzik dinledim.Çizdim,sildim,bir daha çizdim,sıkıldım.Çalışma odamda ki koltuğa kıvrıldım birazcık sızdım. Öykü geldi ders çalıştık.Sonra söylediğim şarkının sözlerini yanlış söylediğimi söyledi,kabul etmedim. İddiaya girdik ben kazandım. Karşılığında azmadan kudurmadan sakin sakin resim yaptık. Öksürüğüm geçmedi arttı.Annem çorba getirdi miss gibi,içtim ...

22 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Afiyet olsun. sonunda doktora ulaşabildin mi? Dövecem o doktoru seni soğukta yorup duruyor. Bi daha mı gideceksin?
Kendine dikkat et, bu giribin öksürüğü pek yapışık geçmek bilmiyor. Öpüyom seni çok. Bir de şu yazı stilini kolay okuncak şekle geri döndürsen. Malum aramızda yaşlılar var, senin gibi:)))))

Ay benim işte Leylak dalı aplan, aşağıda abuk subuk sorular soruyor yorum sayfası:))

Deli Anne dedi ki...

Şuşum ben bu yazı tipinde yazılarını okuyamıyorum canım ya.. üzgünüm.. :(

Lunarita dedi ki...

otobüs durağına yürürken bir gün, geçmişte, ben de senin gibi etrafımdaki seslere ve görüntülere dalmıştım. aklım bir şeylere takıktı, eski bir aşk'a.

kadıköy otobüsüne binecektim göztepe minibüs yolundan, ama öyle duyarsızdım ki etrafıma, durağa yanaşır yanaşmaz bir iett geldi ve bindim, kadıköye inen yola dönmedi. umursamadım. allahtan çok sapa bir yer değilmiş varış yeri, üsküdar sahilde son durakta indim.

güzel bir gündü. ve bu yazın bana o günü hatırlattı. -sahildeki büfeden abur cubur bir şeyler alıp, öğrenci yurduma geri dönmüştüm. ne gündü ama...

anımsattığın güzellikler için sağol.

Meral Erdoğan dedi ki...

susum, cok gecmis olsun... yakin olmasm da sana balli zencefil yapsam :( opuyorum seni

ŞuŞu dedi ki...

:) Leylak Dalımmm Pazartesi yine gideceğim ya:/
Dün telefonda yazı tipini değiştirmeyeceğim dedim:)Ama Deli anne de yazınca el mahkum değiştirdim ama siz bundan da memnun olmayacaksınız gibi bir his var içimde:)
Öpüyorummm:)

ŞuŞu dedi ki...

Deli Annem ben kendim yazdığımdan herhal tıkır tıkır okuyorum:) Ama amaç sizin okumanız değil mi?benim ki de laf işte:)
Değiştirdim ama bakalım memnun edebilcekmiyim sizi:)

Kocaman öperim:)

ŞuŞu dedi ki...

Luna insan aklı neler yaptırıyor işte,sonradan aklın başına tekrar gelebilmesi ne iyi birşey:)
Güzel bir günü anımsattıysam ne ala:)

Sevgiler...

ŞuŞu dedi ki...

Meralimmm Canımm Keşke olsan:)
Bak yine söylüyorum özledim seni.

Bende seni çokkk öpüyorum.

Sayın KARACA dedi ki...

İnsanın kendi evi gibisi yok vallahi Allah kimseye dert verip derman aratmasın hastaneye düşürmesin vallahi sağlam giren hasta çıkıyor hastaneden.
Sizede bol sağlıklı huzurlu günler diliyorum efendim ;)

Profösör dedi ki...

Çizgilerini beğeniyorum. Biraz daha ağırlık verseniz. Özellikle çocuklarla ilgili masumiyet çizgisini iyi veriyorsunuz. Belki bir kitap çizimi bile yaparız zamanla..

Bugday Tanesi dedi ki...

Anne çorbası çok iyi gelecktir sana... Hastaneler hastaneler, gidilecek gibi mi ya???
Umarım uzun bir zaman yolun düşmez oralara.

kırmızı bandana dedi ki...

Şuşu çok güzel çiziyorsun...
Tebrik üstüne, tebrik:)

Meral Erdoğan dedi ki...

canim susum, annem cok iyi ben de oyle. dun yanima geldi... kullandigi ilaclar yuzunden saclari dokuluyor. onu da halledecegiz umarim. opuyorum seni. hem de cok. evet cok...

Lunarita dedi ki...

^^ blogumda senden ufak tefek şeyler var. :) bak bakalım, görebilecek misin? ^^

Luna.

ŞuŞu dedi ki...

Sayın KARACA değil mi insanın eve gibisi yok. Benim çok sağlam olduğum söylenmez o yüzden hastane benim ikinci evim gibi:)

Çokk çokk teşekkür ederim herkes için sağlıklı huzurlu günler olsun:)

ŞuŞu dedi ki...

Pröfösör teşekkürler:)
Beğenmenize sevindim:)

ŞuŞu dedi ki...

Buğday Tanesi hastanelere el mahkum desek daha doğru olur sanki,seçme şansım yok ki:)

Anne çorbası iyi geldi evet,pazartesi yine hastanedeyim uzun uzun sayılır mı?:)

Çokk öperim...

ŞuŞu dedi ki...

Kırmızı badana çok çokk teşekkür ederim:)

ŞuŞu dedi ki...

Meralimmm nasıl sevindim nasıl:) Annenin iyi olması senin iyi olmanla doğru orantılı olunca. İkinizin de iyi olması beni çokk sevindirdi. Haberleşiriz yine.

Çokk seviyorum seni:D

ŞuŞu dedi ki...

Luna baktım gördüm sevdim:)

Sevgiler...

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

oh! çok iyi yapmışsın. Benim de günümü böyle anlatasım geldi!

Özge S. dedi ki...

oip'ten geldim blogunuza - çok sevdim yazı tarzınızı, çok içten, en doğal haliyle... takıntılar bir örnek, ben de insanları uyarmak isterim hep cantan açık, montun yırtılmış diye , utandırmak istemem belki de susarım... çorba, midenin cilası çorba, candır! çok geçmiş olsun...